Saaremaal kümneaastase
poisina armastasin kalal käia. Vahel läksin Kuressaarest Nasva jahisadamasse jala,
teinekord jalgrattaga (vahemaa 10 km). Õng alati kotis ning ussid korjatud.
Enamasti oli päeva jooksul kalasaak pool kilekotitäit särge. kuid ükskord tuli
kala nii palju, et ei jaksanud enam jalgrattasarvedel koju viia.
Särg (Foto: internet) |
Olen ka täna
kalamees. Seda eelkõige mõtteviisi poolest, sest ma ei püüa kalu, vaid
sportlikke tulemusi. Võistlustele minnes on naelikud alati kotis, lihased hoolitsetud
ning kõht täidetud – kõik on selleks tehtud, et luua parimad tingimused heaks
etteasteks.
Kalamehe saak ei
sõltu alati õngest, ussist või konksust. Sõltub ka veekogust, ilmast, kellaajast,
aastaajast, tehnilistest oskustest, kannatlikkusest jpm. Ka spordivõistluste
tulemuslikkus sõltub paljudest erinevatest asjadest, näiteks tugevast
konkurentsist, füüsilisest ja vaimsest vormist, õigetest otsustest, ilmast.
Olen oma elu jooksul
sadadel erinevatel jooksuvõistlustel käinud, alati olen läinud lootusega, et
tuleb suurepärane etteaste. On olnud mitmeid häid jookse, kuid sageli olen
pidanud pettuma. Tahtsin ju haugi, tuli hoopis särg.
Ihaldusväärne haug (Foto: internet) |
Nii mõtlen ka täna,
äsja Hispaania reisilt saabununa. Tahtsin Huelvas head 5000 m jooksu, kuid
tulemus oli napilt parem kui naiste maailmarekord. Juhtus see, et tuulise ilma
tõttu kadus võistlejatel igasugune ajataju, tekkis kaks gruppi. Jäin teise
gruppi, kuna ei tahtnud vahespurdiga lihast küpsetada. Kahjuks teises grupis
puudus liider ning keegi ei julgenud vastu tuult ees joosta. Nii kujuneski
ajajooksust taktikajooks ehk võideldi lihtsalt positsioonide eest. Sellest ka
peaaegu pooleminutine kaotus isiklikule rekordile. Tekkinud olukorra tõttu
jätsid mitmed tugevad võistlejad jooksu pooleli.
Püüan olla
tänulik selle särjegi eest, kuid haugi ihaldan ma ikkagi.
Nii jätkan ma
oma võistlushooaega. Järgmine etteaste on 20.–21. juunil Kreekas. Seal esindan
Eesti kergejõustikukoondist Euroopa võistkondlike meistrivõistluste esiliiga jõuproovil.
.
No comments:
Post a Comment