INIMSÜDAMES ON PALJU KAVATSUSI, KUID JUMALA NÕU SAAB TEOKS!

Saturday 2 September 2017

Minu treeningpartner pandi vangi


Mukunga Eestisse tulemine ei ole enam suur uudis, kuna ta on siin varem korduvalt käinud. Küll aga toob ta endaga alati kaasa huvitavaid uudiseid kaugelt maalt.
Viimane treening koos arreteeritud jooksjaga Rumuruti-Nanyuki teedel. Pildil, vasakult Maris, mina, Peeter, Riina, Karjuki, Mukunga ja Andrus. Foto: Margus Nurme
Nimelt nüüd on Keenia valitsejad vastu võtnud uue seaduse, kaitsmaks Keenia ilusat loodust. Selgus, et enam ei tohi selles Aafrika riigis kasutada kilekotte. Mukunga väitel saavad kõik kilekoti kasutajad vanglakaristuse, kautsjoni võimaluseta. Uudis mõjutas mind seda enam, kui sain teada, et üks minu kohalikest treeningpartneritest (Karjuki) arreteeriti Nairobis kilekotiga jalutamise eest. Mukunga ütles, et selle mehe viis aastat on nüüd sisustatud vanglaseinte vahel.
Kilekottide reostus on Keenias ning üleüldse Aafrikas tohutu probleem. Foto: Andrus Nilk
Mõtlen siiani, kas sain sellest uuest seadusest ikka õigesti aru? Äkki oskab Eesti aukonsul Kadri Humal Ayal seda kommenteerida.

Mukunga treenis enne Eestisse tulekut koos Keenia parima jooksjaga Bedan Karokiga.
Mukungaga oleme homme võistlustules Pärnu Kahe Silla jooksul. Mees on väga heas vormis, mina pigem keskpärases. Praeguse seisuga oleme mõlemad seda võistlust kolmel korral võitnud. Kohal on ka teisi suurepäraseid jooksjaid, nagu Roman Fosti ning Läti maratoni ja poolmaratoni rekordiomanik Valeris Zolnerovics. Usun, et tuleb põnev heitlus esikoha nimel. Võistlust on võimalik jälgida LIVE ülekandes SIIT.


No comments:

Post a Comment