INIMSÜDAMES ON PALJU KAVATSUSI, KUID JUMALA NÕU SAAB TEOKS!

Wednesday 10 June 2015

Jonnakad sportlased


Võistlusspordi kõige silmapaistvam osa on sportlik tulemus. Vähem märgatavam on sportlase teekond hea soorituseni.

Möödunud suvel Belgias Heusdenis võitles Eesti parim takistusjooksja Kaur Kivistik 1500 m võistlusel osalemise eest. Lennukipiletid ostetud, kuid stardinimekirjas teda polnud. Korraldajaga võeti korduvalt ühendust, kuid tulutult. Kaur jonni ei jätnud! Valis endale sobiva jooksu ja läks registreerimislaua juurde. Kui registreerimiseks ette nähtud kellaaeg lõppes, jäid lauale kaks nimelist numbrit. Ilma pikema mõtlemiseta esitles kangekaelne eestlane ennast ühe numbri omanikuna. Sai, mis tahtis – võistlema! Tulemus 3.49 Kauri ei rahuldanud, kuid loodan, et numbri tegelik omanik suutis oma silmi uskuda. 
Kaur Kivistik (Foto: AFP/Scanpix)
Märksa õnnelikumalt läks Allar Lambil, kui ta nädalapäevad tagasi jooksis samuti Belgias, sedakorda Oordegemis, 1500 m isikliku rekordi. Tulemus 3.44.62 sündis põhiprogrammi tugevuselt kolmandas jooksus. Esialgse nimekirja põhjal jäeti Lamp põhiprogrammist välja. Sellega mees ei leppinud, tuli ta ju tugevamatega mõõtu võtma. Poolteist tundi enne võistluse algust koputas Lamp korraldajate uksele. Seal tegi ta asjapulkadele teatavaks, et õhtusel järelprogrammil pole tal võimalik osaleda, kuna tema tagasilend Eestisse on hilisõhtul. Sai, mis tahtis – põhiprogrammi võistlema! Suurepärane jooks oli ka ühtlasi Eesti hooaja tippmark, kuid kõigest 5 minutit, sest juba järgmises jooksus ületasin seda ajaga 3.42.89.
Nimeline number tänasel Huleva 5000 m võistlusel.
Sportlase elu ongi üks suur võitlus. Seepärast ma ei imesta, kui poodiumil seisvad kangelased pisaraid valavad. See teekond on olnud ju ränkraske, võistlus kõigest viimane lahinguväli.  

Täna võistlen Hispaanias Huelvas 5000 m jooksus. Lähen usus ja lootuses, et tuleb suurepärane võistlus!

Milline tulemus tuleb?
13.45.00 – Rahvusvahelisel tasemel jooks.
13.41.48 – Eesti / minu hooaja tippmark.
13.31.87 – Isiklik rekord
13.25 – Olümpianorm
13.23 – MM-i norm
13.17.2 – Eesti rekord (Enn Sellik)

Kas teadsid?
5000 m jooksudistants on kaksteist staadioniringi + 200 m. 
Üks ring on 400 m.


1 comment:

  1. Kauri sitkusele kõigest hoolimata võõra numbri all esineda võib näha hoopis teise nurga alt kui meenutada, et ta ei ilmunud pärast Ausile kaotamist autasustamisele. Sportlik nahhaalsus võib lapsikule egoismile teinekord üsna lähedal seista.

    ReplyDelete